Een korte geschiedenis van Hoogenraad

Bedrijfsmatige activiteiten van Hoogenraad BV zijn aangevangen in 1964 als reparatie van exclusieve sportwagens te Driebergen. In 1969 werd een pand in Leersum betrokken alwaar de bedrijfsmatige activiteiten zich uitbreiden. In die periode werd kleinschalig gestart met het bergen van gestrande voertuigen op alle soorten wegen in de ruime regio.

Het bergingsmateriaal bestond al snel uit een kleine takelwagen en een auto-ambulance. Gebiedsindeling bestond niet. Een politiescanner was brood nodig om contact te houden met de wegen waar het werk lag. De ongevallocatie was zo al in een vroeg stadium bekend en na een oproep van de regionale politie kon snel ter plaatse gegaan worden. "Gevechten" om werk waren bijna dagelijks om de zogenaamde boerenkarren en tractorenbergingen voor te zijn en net werk te leveren om niet meer schade toe te brengen aan gestrande voertuigen als ze al hadden.

Ondanks de oliecrisis in de beginjaren zeventig groeide het bedrijf met betrekking tot de bergingsactiviteiten mee met de verkeerstoename. Automobilisten bleven rijden. In 1982 werden de operationele garageactiviteiten afgesloten om geheel te kijken naar de bergingsbranche. Volledig werken als "ridders van de weg" had de voorkeur.

Regelmatige aanpassingen en uitbreiding van het bergingsmateriaal hebben ertoe geleid dat het huidige wagenpark aan de modernste eisen van berging voldoet. Alle voertuigen hebben de zwaarste keuringseisen doorstaan. Al het bergingsmateriaal is binnen gestald en is 24 uur per dag beschikbaar voor de eerste bedrijfsactiviteit: berging.